Biblioteca Sfântului Sinod organizează la  Biblioteca Centrală Universitară Carol I, expoziția de carte veche românească, intitulată: OPERA TIPOGRAFICĂ ȘI CĂRTURĂREASCĂ A SF. IERARH GRIGORIE DASCĂLUL, MITROPOLITUL ȚĂRII ROMÂNEȘTI.

Aceasta se înscrie în tema anului 2015 care îi omagiază în special, pe marii misionari, duhovnici și păstori de suflete din eparhiile românești. Un motiv în plus al acestui moment cultural și spiritual, deopotrivă, îl constituie și împlinirea a 250 de ani de la nașterea Sf. Ier. Grigorie Dascălul.

 Vor fi expuse și prezentate pentru întâia oară,  cele mai reprezentative realizări tipografice conținând traducerile acestui mare ierarh bucureștean, păstrate în  colecțiile Bibliotecii sinodale. Aceste exemplare de carte sunt bine conservate, împodobite cu gravuri și conțin texte care au apărat credința ortodoxă, au înnoit teologia românească dar și limba și literatura română.

Vernisajul expoziției va avea loc  luni, 21 septembrie, orele 18.00 în prezența gazdelor și a delegaților Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României .

 Expoziția își propune să  contribuie la cunoașterea și aprofundarea legăturii dintre cult și cultură, care în istoria României sunt aproape indisolubile.