Tehnologia coreeană în biblioteca viitorului

 

        Marți 11 aprilie, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” organizează  „Ceremonia de finalizare a proiectului pilot TULIP ” - proiect de implementare al sistemului integrat de bibliotecă, realizat în cadrul parteneriatului National Information Society Agency (NIA) -  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI).

Cooperarea bilaterală româno-coreeană pentru Biblioteca Digitală a debutat în anul 2015, fiind derulată cu sprijinul LG N-SyS, companie reprezentată de domnul Joseph Won Lee, în calitate de Director General.

Implementarea acestui proiect pilot are rolul de a contura noi modalităţi de diseminare a cunoaşterii într-un mod pragmatic, rezultat din cooperarea bilaterală româno-coreeană pe componenta IT&C. 

În cadrul acestui parteneriat, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a beneficiat de o donaţie constând în echipament de ultimă generație prezent pentru prima oară în Europa de Est: LG OLED Signage și LG Ultra HD Stretch. O altă noutate care marchează momentul este că pe aceste echipamente de ultimă generaţie va fi instalată tehnologia 4K, o experiență TV care atinge o altă dimensiune. Utilizatorii și vizitatorii bibliotecii vor percepe semnificativ mai multe nuanțe, detalii și contrast de o acuratețe de patru ori mai mare decât standardul Full HD.