„AMBASADOR ASTĂZI”

 

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ LAUDER DE DIPLOMAȚIE ȘI AFACERI GLOBALE

DEDICATĂ ELEVILOR DIN 41 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN BUCUREȘTI

Ediția a VI-a

 

 

În perioada 28 - 30 martie 2017, se desfășoară în București, cea de a șasea ediție a Conferinței Internaționale Lauder de Diplomație și Afaceri Globale dedicată elevilor din 41 de unități de învățământ.

 

Ediția acestui an a Conferinței marchează peste un deceniu de studii acreditate de diplomație, business și comunicare la Liceul Lauder-Reut și de parteneriat academic între Fundația Ronald S. Lauder România, Complexul Educațional Lauder-Reut și Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român și Centrul Universitar israelian IDC Herzliya – Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy și Raphael Recanati International School. Vor participa elevii Complexului Educațional Lauder-Reut, împreună cu peste 250 de invitați de vârsta lor – Consiliul Elevilor București și reprezentanții a 41 de unități de învățământ din București.

 

Deschiderea Conferinței va avea loc în data de 30 martie 2017, la Palatul Parlamentului, în prezența Președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, Ministrului Educației Naționale, domnul Pavel Năstase, Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene, doamna Ana Birchall, E. S. Doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel în România, domnii ambasadori Emil Hurezeanu și Adrian Cioroianu, doamna Tova Ben Nun-Cherbis, Președintele Fundației Ronald S. Lauder România și a Complexului Educațional Lauder-Reut, alături de Board of Trustees al acestei instituții și numeroși invitați speciali, personalități ale lumii diplomatice și politice interne și internaționale.

 

Conferința este inițiată și organizată de Fundația Ronald S. Lauder Romania - Complexul Educațional Lauder-Reut și se desfășoară sub auspiciile Parlamentului României – Camera Deputaților, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Diplomatic Român, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Ambasadei Statului Israel în România, Primăriei Municipiului București, Primăriei Sectorului 3, Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Bibliotecii Centrale Universitare. Precum în fiecare an, Conferința se bucură de suportul misiunilor diplomatice străine ale Argentinei, Austriei, Chile, Croației, Ciprului, Republicii Cehe, Japoniei, Olandei, Norvegiei, Poloniei, Rusiei, Slovaciei, Sloveniei, Statului Israel, Mexicului, Statelor Unite ale Americii și Sfântului Scaun. Liderii celor 18 ambasade, alături de Ministerul Afacerilor Externe și de Institutul Diplomatic Român oferă elevilor Liceului Lauder-Reut stagii de o zi la sediile lor, pentru aprofundarea practică a studiilor de diplomație pe care elevii le urmează în școală.

 

Conferința va avea următorul program:

 

1.      pe data de 28.03.2017 - elevii cursului de diplomație și relații internaționale de la Liceul Lauder-Reut vor participa la stagii de o zi în sediile misiunilor diplomatice partenere ale Conferinței;

2.     pe data de 29.03.2017 - întâlnire și masă rotundă cu campioni europeni la competițiile internaționale de debating, la Biblioteca Centrală Universitară, orele 15 - 20;

3.     pe data de 30.03.2017 - în intervalul orar 9 - 18, la Palatul Parlamentului, simulare de dezbatere pe problematici specifice țărilor ale căror misiuni diplomatice au fost vizitate, dialog cu personalități publice din domeniu, panel pe teme de diplomație și comunicare publică, încheiate cu o ceremonie de încheiere în cadrul căreia vor fi premiați elevii participanți.

 

Programul integral al Conferinței 2Day Ambassador 


                                                                    Imagini din timpul evenimentuluiĉ
Bcub Carol I,
28 mar. 2017, 03:04