Conf. univ. dr. Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a participat la Londra în perioada 13-16 iunie 2015, la invitația The Honourable Society of the Inner Temple, la evenimentele care au marcat aniversarea a 800 de ani de la semnarea Magna Carta.

Programul a cuprins, printre altele, participarea la o dezbatere BBC care a avut loc în Temple Church din Londra pe tema importanței și a legământului Magna Carta. “Principiile stabilite în Magna Carta își dovedesc valabilitatea și universalitatea chiar și opt secole mai târziu, ele stau la baza tuturor Constituțiilor din lume și a Declarației Universale a Drepturilor Omului” a subliniat Directorul General, Mireille Rădoi.

De asemenea, programul a inclus și participarea la ceremonia oficială de aniversare a semnării Magna Carta de la Runnymede. Evenimentul a beneficiat de prezența Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a altor membri ai familiei regale, precum și de cea a Premierului britanic David Cameron.

La finalul vizitei, Directorul General Mireille Rădoi a vizitat Biblioteca The Honourable Society of the Inner Temple, prilej cu care a menționat câteva dintre cele mai importante volume de carte rară care se regăsesc în colecțiile Bibliotecii Centrale Universitare Carol I și a avut un valoros schimb de experiență cu Managerul bibliotecii cu profil juridic a organizației menționate anterior.

http://magnacarta800th.com/newsletters/Magna_Carta_Newsletter_June_2015.pdf