STRATEGII COMPLEMENTARE DE CREŞTERE A

ATRACTIVITĂŢII INSTITUŢIONALE

 prezentare Mireille Rădoi la Zilele BCU Iași

         O delegație a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a participat în perioada 10 -12 noiembrie la Zilele Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi, manifestare menită să omagieze excelenţa profesională şi continuitatea academică. Tema acestui an a fost Biblioteca și Cultura Memoriei.        

        Evenimentul a fost onorat de prezența unor bibliotecari din țară, personalități culturale și științifice, reprezentanți ai autorităților.

      Zilele BCU Iași  au debutat cu evenimentul dedicat sărbă­toririi a 150 de ani de existen­ță ai revistei „Convorbiri Literare”, urmat de conferința inaugurală susținută de către doamna Ana Blandiana, având tema „Și suferința este un patrimoniu. Istorie, Memorie, Memorial”, descriind experiența de coordonator al Memorialului de la Sighet.

     Conf. Univ. Dr. Mireille Rădoi - director general al BCU „Carol I” a prezentat lucrarea STRATEGII COMPLEMENTARE DE CREŞTERE A ATRACTIVITĂŢII INSTITUŢIONALE. În cadrul prezentării, doamna director general a subliniat că „Bibliotecile sunt insule de rezistență împotriva pierderii conștiinței de sine și pentru înțelegerea celuilalt, pentru construcția identității naționale, pentru consolidarea umanismului.”