În perioada 20 aprilie - 31 mai 2015, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi EBSCO Information Services și ROMDIDAC S.A., în colaborare cu consorțiul ANELIS Plus oferă, acces gratuit la colecția de cărți electronice eBook Academic Subscription Collection, care conține aproximativ 138.000 de titluri - http://www.ebscohost.com/ebooks/academic/subscriptions/academic-ebook-subscriptions.  

 

Colecția poate fi accesată pe platforma EBSCOhost, la adresa http://search.ebscohost.com.

 

http://search.ebscohost.com

 

Tutoriale în limba română privind modalitățile de utilizare a facilităților platformei EBSCOhost, descărcarea e-book-urilor și transferul e-book-urilor pe un dispozitiv portabil sunt disponibile pe site-ul ROMDIDAC, la adresa:http://www.romdidac.ro/info-edu.ro/ghiduri-de-utilizare.php.
 

SPIE Digital Library

 

http://spiedigitallibrary.org

 

 

SPIE (domeniu: optică şi fotonică)

SPIE (Societatea Internaţională pentru Optică şi Fotonică) este o societate internaţională non-profit ce deserveşte mai mult de 225000 de cercetători şi studenţi din 150 de ţări. SPIE Digital Library este cea mai mare bază de date din lume de cercetare bazată pe optică. Conţinutul nu este regăsit în nici o altă bază de date.

SPIE Digital Library cuprinde: peste 400,000  de articole şi capitole de ebook-uri, 10 reviste ştiinţifice de înalt nivel şi peste 185 de ebook-uri

În cadrul acestui trial utilizatorii pot accesa întregul conţinut al SPIE Digital Library (atât colecţia de reviste ştiinţifice SPIE cât şi colecţia de eBook-uri SPIE).

Pentru a vă facilita utilizarea bazei de date vă rugăm să folosiţi Ghidul de utilizare ce prezintă metodele de regăsire a informaţiei şi funcţionalităţile bazei de date SPIE Digital Library: http://www.sdlinfo.org/library/documents/DL-User-Guide-v3-2014.pdf

 

 

CINDAS LLC

 

   

https://cindasdata.com/

 

CINDAS LLC oferă baze de date de propietăţi ale materialelor pentru proprietăţi termice, mecanice, electrice, fizice etc. precum şi alte proprietăţi ale materialelor, inclusiv a aliajelor aerospaţiale.

CINDAS  cuprinde următoarele trei baze de date:

• Aerospace Structural Metals Database (ASMD)

• Microelectronics Packaging Materials Database (MPMD)

• Thermophysical Properties of Matter Database (TPMD)

În cadrul acestui trial utilizatorii pot accesa întregul conţinut al CINDAS (toate cele trei baze de date).

Pentru a vă facilita utilizarea bazei de date vă rugăm să folosiţi Ghidurile de utilizare ce prezintă metodele de regăsire a informaţiei şi funcţionalităţile CINDAS:

Pentru Aerospace Structural Metals Database

https://cindasdata.com/products/docs/asmd/ASMD_Brochure-English.pdf

Pentru Microelectronics Packaging Materials Database

https://cindasdata.com/products/docs/mpmd/MPMD_Brochure-English.pdf

Pentru Thermophysical Properties of Matter Database

https://cindasdata.com/products/docs/tpmd/TPMD_Brochure-English.pdf

 

 

Maney Publishing

 

http://www.maneyonline.com/

 

Maney Publishing oferă acces la următoarele colecţii:

1.         Humanities and Social Sciences (pentru informaţii suplimentare accesaţi http://www.maneyonline.com/page/humanities)

2.         History, Literature and Culture(pentru informaţii suplimentare accesaţi http://www.maneyonline.com/page/culture)

3.         Philosophy, Religion and Theology(pentru informaţii suplimentare accesaţi http://www.maneyonline.com/page/philrelig)

4.         Archaeology, Conservation and Heritage(pentru informaţii suplimentare accesaţi http://www.maneyonline.com/pb/assets/raw/Archaeology/MKC1014_reduced.pdf.pdf)

 

 

  

SCIENCE

   

 

http://www.sciencemag.org/

 

Fondată în 1880 de inventatorul american Thomas Edison, revista Science s-a dezvoltat şi a devenit lider mondial pentru ştiri ştiinţifice, comentarii şi cercetare de ultimă oră. Este revista cu cel mai mare tiraj din lume pentru o revista peer-reviewed din domeniul ştiinţelor generale, cu peste 1 milion de abonamente anual. În paginile sale, regăsim un conţinut adevărat internaţional, 35-40% din autorii articolelor sunt din afara Statelor Unite. Articolele revistei Science sunt în mod constant printre cele mai citate din lume.