Apă pentru trup şi suflet

 

 

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” aniversează

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor

 

 

Joi, 23 aprilie 2015, între orele 14:00 – 17:00, de Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti oferă trecătorilor pe Calea Victoriei 88 (la statuia lui „Carol I”) apă pentru trup şi cărţi pentru suflet.

Cărţile dăruite tratează toate domeniile cunoaşterii umane.

Totodată, cei interesaţi vor putea afla detalii cu privire la evenimentele petrecute în ziua de 23 aprilie de-a lungul vremurilor, prin articole apărute în ziarul „Scânteia” încă de la întemeierea acestei publicaţii periodice.

Fie că sunteţi cititori pasionaţi sau doar cochetaţi din când în când cu cartea, sunteţi aşteptaţi să celebrăm împreună cartea!

 

 

                               

 

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d'Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).
23 aprilie