Artistul din spatele autismului

Concerte de pian, expoziţie de pictură, quilling, produse handmade, moment coregrafic

 

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România are plăcerea să vă invite vineri, 20 noiembrie 2015, de la ora 15.30, la “Biblioteca Centrală Universitară Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88) la  evenimentul numit generic Artistul din spatele autismului”.

Evenimentul organizat de ANCAAR include un concert de pian susţinut de Victor (20 de ani). Acesta va susține un recital solo, apoi va concerta pentru prima dată în evoluția sa artistică alături de un solist vocal-Alexandra. Carmen (18 ani) va oferi un moment coregrafic, alături de mama sa. Tudor (18 ani), voluntar ANCAAR și persoană cu TSA va încânta publicul cu recitalul său la pianină.

De asemenea, va avea loc  o expoziţie de pictură cu vânzare semnată de Andrei (14 ani) și produse de quilling realizate de Mădălin (18 ani). Aceste exemple de perseverență dovedesc că performanța poate fi atinsă, indiferet de condiție.

Standul asociației va oferi și alte produse handmade lucrate în atelierele de terapie ocupațională de către copii, tineri și adulți cu TSA alături de terapeuți și artiști (sticlă pictată, obiecte din lemn, etc).

Organizatorii au păstrat un moment surpriză, moment ce vine în completarea actului artistic.

            Evenimentul Artistul din spatele autismului” face parte din Campania Omul din spatele autismului”, care îşi propune promovarea abilităţilor şi talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat  de programe terapeutice şi de socializare în cadrul ANCAAR.

ANCAAR accentuează mesajul campaniei: măsura în care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligenţa, aptitudinile sau posibilităţile lor de comunicare, ci de toleranţa noastră.

            La eveniment sunt aşteptaţi, tineri și copii cu autism, aparținătorii acestora, specialiști din domeniul autismului, profesori și educatori, studenţi, public larg, reprezentanți ai mass-media.

            Vă aşteptăm cu drag, să ne bucurăm cu toţii de progresele acestor tineri!