Secţia de Japoneză a Universităţii din Bucureşti în colaborare cu EAJRS (European Association for Japanese Resource Specialists) organizează în perioada 14-17 septembrie a.c. a 27-a Conferinţă Internaţională a EAJRS. Locul de desfăşurare a conferinţei este Biblioteca Centrală Universitară (BCU) (Str. Boteanu, nr.1).

Organizarea acestei conferinţe la Universitatea din Bucureşti are o mare importanţă pentru studiile de japoneză din România, fiind pentru prima dată când această prestigioasă conferinţă se desfăşoară în Europa de Est.

EAJRS este a doua mare asociație de studii japoneze din Europa și are o îndelungată colaborare cu Universitatea din București.

La conferinţa care durează patru zile participă în jur de 100 de bibliotecari, muzeografi și specialişti din toată lumea, printre ei aflându-se profesori de renume.

Ceremonia de deschidere are loc miercuri 14 septembrie, ora 9.50. La ceremonie vor participa președintele EAJRS, profesor Willy Vande Walle, prof. dr. Liviu Papadima, prorectorul Universității din București, E.S. dl. Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România și alți reprezentanți ai ambasadei.

Conferința inaugurală intitulată ‘The development of resources for Japanese studies: from kokugaku to Japanology’ va fi susținută de prof.dr. Koyama Noboru.

Limbile oficiale ale conferinţei sunt engleza şi japoneza.

Programul poate fi consultat la http://eajrs.net