ANUNȚ

Biblioteca Centrală Universitară găzduiește, în perioada 12-13 aprilie 2016, prima ediție a dezbaterii științifice a experților din domeniul electoral, organizată de Comisia de la Veneția în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Dezbaterea are ca temă ”Legislația electorală și noile tehnologii: provocări legislative” și este prima dintr-o serie inaugurată de Comisia de la Veneția în parteneriat cu AEP. Evenimentul își propune să evidențieze tipurile de tehnologii care pot fi folosite în alegeri, etapele din timpul proceselor electorale în care este benefică utilizarea acestora și riscurile pe care le prezintă deschiderea legislației electorale către aplicarea noilor tehnologii. De asemenea, pe această temă vor fi prezentate studii de caz naționale referitoare la țări precum Austria, Germania, Brazilia, Estonia și România.

La această reuniune participă reputați specialiști din peste 15 țări și reprezențanți ai unor prestigioase organizații internaționale cu activitate în domeniul electoral, precum Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa/Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/ODIHR), Rețeaua de Competențe Electorale Francofone (RECEF), Comunitatea Democrațiilor și Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare.

Lucrările reuniunii vor avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, iar accesul jurnaliștilor este liber.