Joi şi Vineri, 11-12 iunie 2015, se va desfășura la București ediţia a patra a ciclului de conferințe interdisciplinare anuale ale doctoranzilor preocupați de studiul totalitarismului în Europa Centrală și de Est

 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Universitatea din București și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, vă invită la conferinţa Narratives on Totalitarianisms: Histories and Memories of Central and Eastern European Totalitarian Regimes” – 4th Annual Interdisciplinary Conference on Totalitarianism for PhD Students.

 

Conferința se va desfășura în zilele de Joi, 11 iunie 2015, orele 9.30-19.30, și Vineri, 12 iunie 2015, orele 9.00-13.00, la Facultatea de Istorie, Universitatea din București, Sala de lectură „Gh. I. Brătianu” a Bibliotecii de Istorie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 5).

 

Vor participă doctoranzi preocupați de studiul totalitarismului, în particular de cel al comunismului, implicați în programe doctorale la New York, SUA, (New York University), Montreal, Canada (McGill University), Paris, Franța (EHESS), Bruxelles, Belgia (Université Libre de Bruxelles), Praga, Republica Cehă (Charles University), Viena, Austria (University of Vienna), Varșovia, Polonia (University of Warsaw), Cracovia, Polonia (The Pontifical University of John Paul II in Cracow), Budapesta, Ungaria (Central European University), Belgrad, Serbia (Institute for Recent History of Serbia), Kiev, Ucraina (National University of ‘Kyiv-Mohyla Academy’), Chișinău, Republica Moldova (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”), București (Universitatea din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), Cluj-Napoca (Universitatea „Babeș-Bolyai), Iași (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”).

 

Despre proiect

Proiectul The Annual Interdisciplinary Conference on Totalitarianism for PhD Students vizează realizarea unui forum de dezbatere și prezentare a rezultatelor de cercetare ale doctoranzilor din domeniile istoriei, științelor politice, sociologiei, artelor, literaturii, ș.a. Proiectul încurajează un schimb interațional inter- și trans-disciplinar între doctoranzii angrenați în proiecte de cercetare din domeniile: totalitarismelor din Europa Centrală și de Est, istoria comunismului și post-comunismului, studii asupra Holocaustului, ș.a. Scopul proiectului este de a sprijini crearea unei rețele și colaborarea între doctoranzi care lucrează pe tematici specifice legate de temele de cercetare menționate anterior.

Prima ediţie a ciclului de conferinţe a avut loc în luna decembrie 2012 şi a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cea de-a doua ediție s-a desfășurat în luna octombrie 2013, fiind organizată în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în timp ce ediția a treia a fost organizată la Cluj-Napoca, în decembrie 2014, printr-o colaborare cu Universitatea „Babeș-Bolyai”.


 Program eveniment