Profesorul Eve Patten sustine la Bucuresti o conferinta cu tema “Peisaj de iarna” - lumea literara a British Council in Romania 

 

 

Profesorul Eve Patten, care a fost codirector al Masteratului de Studii Culturale Britanice,  Universitatea Bucuresti, in perioada 1994-1996, va sustine o prelegere cu tema “Peisaj de iarna” - lumea literara a British Council in Romania.

 

Evenimentul se va desfasura in data de 10 octombrie, la biblioteca Facultatii de Litere (Strada Edgar Quinet nr. 5-7), incepand cu ora 18:00. Accesul este liber, in limita locurilor disponibile.

 

Prezentarea isi propune sa aduca un omagiu numarului mare de scriitori britanici care au avut diverse legaturi cu activitatea British Council in Romania, mai ales in primii sai ani de existenta. Se vor face referiri, in special, la scrierile autoarei Oliviei Manning, dar si a altor scriitori britanici mai putin cunoscuti, precum Geoffrey Household, Dennis Hills si Ivor Porter, ale caror amintiri din timpul razboiului dau o nota de culoare istoriei relatiilor romano-britanice din ultimii 75 de ani.

 

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Facultatea de Litere si Biblioteca Centrala Universitara (BCU) si se inscrie in seria evenimentelor organizate pentru a sarbatori 75 de ani de la infiintarea Consiliului Britanic in Romania.

 

Prof. Eve Patten este Head of the School of English la Trinity College, Dublin. A absolvit Universitatea Oxford si si-a sustinut doctoratul la Trinity College inainte de a lucra cu British Council in Romania, in 1993. In 1996 s-a intors la Trinity College, unde conferentiaza despre literatura britanica si irlandeza din secolele XIX si XX.

 
Cea mai recenta carte a sa este "Imperial Refugee: Olivia Manning''s Fictions of War" (2012) si, in prezent, editeaza un volum de eseuri despre scriitorii irlandezi si din Europa de Est, care va fi publicat in 2014.

 

 

    

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:

 Luise Georgiana Vuiu

Head Strategic Partnerships and Marketing 

 

 

British Council Romania

Calea Dorobantilor nr. 14, Bucuresti

Tel:  021 307 9600 / 0724 288 881
luise.vuiu@britishcouncil.ro

 

 Notă pentru editori:

  

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

 

British Council                                                                        Telefon  +4 021 307 9600

Calea Dorobanţilor 14                                                              Fax         +4 021 307  9601  

Bucureşti 010572                                                                     E-mail       contact@britishcouncil.ro

România                                                                                   Web           www.britishcouncil.ro