Acasă‎ > ‎

Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România (ABR)

În perioada 4-6 septembrie 2019, Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR), alături de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I“, Biblioteca Academiei Române şi Biblioteca Naţională a României, împreună cu partenerii lor, Biblioteca Academiei de Studii Economice, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, organizează în Bucureşti, cea de-a XXX-a ediţie a Conferinţei Naţionale a ABR, cu titlul „30 de ani de evoluȚie în bibliotecile româneȘti”.

În „Anul Cărţii” şi în contextul transformărilor digitale actuale, această manifestare ştiinţifică îşi propune să ofere participanţilor un cadru de întâlnire a teoreticienilor şi practicienilor din domeniu, atât din ţară, cât şi din străinătate, pentru a dezbate probleme comune și a identifica soluţii, evidenţiind, în egală măsură, realizările profesiei.

Ediţia din 2019 este una aniversară şi va asigura participanţilor oportunitatea de a se înscrie la lucrările conferinţei printr-o aplicaţie online şi de a-şi susţine opiniile în dezbaterile care vor avea loc în cele două plenuri, cele 11 secţiuni profesionale şi în Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei.

Evenimentul se va bucura de prezenţa unor personalități ale domeniului, oficialităţi, precum şi a unor invitaţi de marcă, români şi străini (specialişti în domeniul ştiinţelor informării şi documentării din Belgia, Norvegia, Ungaria, Republica Moldova).
Deschiderea oficială va avea loc în Aula  Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”, Calea Victoriei, nr. 88, sector 1, București, în data de 4 septembrie 2019, începând cu ora 9.30.

 Pentru mai multe detalii, accesati site-ul Conferinței la adesa: http://2019.abr.org.ro/