Acasă‎ > ‎

Dezbatere ”Politica: de la teorie la practică”

Miercuri, 9 noiembrie 2016, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a găzduit evenimentul - dezbatere ”Politica: de la teorie la practică”. Acesta a avut drept scop dialogul E. S. Klaus Werner IOHANNIS, Preşedintele României cu studenții de la Facultatea de Ştiințe Politice a Universității din București și de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

 Evenimentul a fost segmentat în două părți: prima întâlnire a Preşedintelui României fiind un scurt dialog informal cu conducerea celor două facultăţi, iar în cea de-a doua parte E.S. a purtat un dialog deschis cu cei prezenți în Aula bibliotecii. Întâlnirea a fost moderată de doamna conf. univ. dr. Mireille RĂDOI - Director General al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”.

 Întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu studenții de la științe politice din cadrul Universității din București și de la SNSPA mi-a dat motive de speranţă şi optimism. Tinerii cu care am discutat aproape două ore m-au provocat la un dialog foarte aplicat despre teoria şi practica politică, dar au avut și multe întrebări referitoare la politica externă la zi, alegerile din SUA, Brexit, Republica Moldova. I-am încurajat ca, după terminarea facultăţii, să ia serios în calcul o carieră în sectorul public. Este nevoie de forţa lor analitică în instituţiile noastre. Că decidem sau nu să ne implicăm, spațiul politic nu rămâne nepopulat. Haideți atunci să îl populăm cu experți, cu oameni competenți, integri, care vor să contribuie la bunăstarea colectivă, care vor să se pună în serviciul cetățenilor.” - declara pe pagina de facebook, E. S. Klaus Werner IOHANNIS, Preşedintele României.

 http://www.presidency.ro/ro/presedinte/agenda-presedintelui/participare-la-dezbaterea-politica-de-la-teorie-la-practica-un-dialog-deschis-cu-studentii-la-stiinte-politice-de-la-universitatea-din-bucuresti-si-scoala-nationala-de-studii-politice-si-administrative

                                                                                        

      Imagini din timpul evenimentului