Ovidiu Drimba – „Donatorul Anului” la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

 

      Astăzi, 7 noiembrie, orele 12:00 a avut loc un moment de înaltă consideraţie, recunoştinţă şi mulţumire pentru generozitatea domnului profesor Ovidiu Drimba de a oferi întreaga bibliotecă şi arhivă personală  Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” care astfel şi-a îmbogăţit patrimoniul cultural cu publicaţii valoroase şi documente deosebite care vor fi la dispoziţia utilizatorilor noştri.

Donaţia domnului profesor constă în 5000 de volume până în momentul acesta, urmând să mai primim încă aproximativ 2000 de volume (albume de artă, manuscrise şi arhivă personală).

Astfel, BCU „Carol I” îşi arată consideraţia faţă de istoricul literar Ovidiu Drimba pentru donaţia făcută bibliotecii decernându-i acestuia titlul de  „Donatorul Anului”  în cadrul unui eveniment special conceput.

Ovidiu Drimba este istoric literar, comparatist, traducător şi profesor universitar. Domnia sa a petrecut în Italia peste zece ani, ca lector și șef al Catedrei de limba și literatura română modernă de la Universitatea din Torino și apoi la Universitatea Catolică din Milano. Activitatea sa cuprinde lucrări dedicate istoriei culturii de referinţă Lucrarea sa fundamentală fiind "Istoria culturii şi civilizaţiei" în 13 vol., dar şi „Pagini despre cultura europeană“, „Studii și eseuri de literatură universală“.