Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele ruseşti la Palatul Telefoanelor

 

 

Asociaţia şi Editura Istoria Artei au plăcerea să anunţe apariţia albumului monografic dedicat arhitectului român Edmond van Saanen-Algi (1882-1938). 

Arhitect, decorator, compozitor, dramaturg, desenator şi pictor, Edmond Van Saanen-Algi, personalitate de prim rang a lumii artistice a primei jumătăţi a secolului al XX-lea, este co-autorul a două simboluri bucureştene:  Palatul Academiei de Studii Economice şi Palatul Telefoanelor.

Albumul, realizat de istoricii de artă drd. Oana Marinache şi dr. Gabriel Badea-Păun, este al doilea volum din colecţia „Arhitecţi de neuitat” şi apare într-o concepţie grafică a lui Cristian Gache. 

Prezentarea albumului va avea loc marţi, 2 iunie, de la ora 18:30, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Corp Dacia, str. Boteanu nr. 1, în holul de la parter.

Proiectul editorial a beneficiat de sprijinul financiar al doamnei Mihaela Stoica şi al domnului John Chrissoveloni. Albumul are 208 pagini şi este realizat în format 16,5 cu 23,5 cm, duotone şi policromie.

Pentru a putea intra în posesia albumului la evenimentul din 2 iunie, vă rugăm să achitaţi suma de 40 de lei+comision de transfer în contul Asociatiei: RO27INGB0000999902777826 deschis la ING Bank Iancului. Pentru alte detalii, precum şi pentru confirmarea prezenţei la eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la edituraistoriaartei@gmail.com sau telefonic la 0732.209.495 până în 1 iunie.

Albumul „Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele ruseşti la Palatul Telefoanelor” va fi disponibil din luna iunie la standurile Muzeului Municipiului Bucureşti, Muzeului Naţional de Istorie a României, în Librăria „Mihai Eminescu”, Librăriile „Cărtureşti” şi „Humanitas”, precum şi în Librăria „Bizantină”.

Parteneri: Biblioteca Naţională a României, Muzeul Naţional de Artă al României, Arhivele Naţionale ale României, Imobiliara Chrissoveloni


 Afiş eveniment


 Imagini eveniment