BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ „CAROL I” - elită a trecutului și viitorului


 

Duminică, 23 aprilie 2017, în intervalul 10:00-14:00, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” găzduieşte o serie de evenimente culturale pentru a marca „Ziua Bibliotecarului din România” și „Ziua Internaţională a Cărții și a Drepturilor de Autor”.

Astfel, de la ora 10:00, în spaţiul special amenajat la intrarea în Aula Bibliotecii Centrale Universitare  „Carol I” organizăm o donație de carte care va fi trimisă unui așezământ social-public, Casa Sfântul Iosif pentru copii în dificultate din Odorheiul Secuiesc.

Cu acest prilej, elevii de la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din București vor susține un program muzical la statuia ecvestră a Regelui Carol I.

De asemenea, între orele 10:00-14:00 se desfășoară tururi ghidate prin bibliotecă în scopul de a oferi celor interesaţi posibilitatea de a descoperi cea mai veche bibliotecă universitară inaugurată la 14 martie 1895 ca „Fundaţiune Regală” în îmbinarea cu cele mai moderne tehnologii și o infrastructură de excepție.

Manifestările culturale din 23 aprilie 2017 sunt organizate în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR),  Asociaţia Euro CulturArt și Institutul pentru Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD).

Această ofertă culturală încununează cele trei seri ale Festivalului Internațional al Luminii – SPOTLIGHT https://arcub.ro/eveniment/spotlight-bucharest-international-light-festival-3/