Acasă‎ > ‎

Fake News - Anatomy of Social Mystification

    Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” găzduiește miercuri 21 martie, între orele 9:30-16:30 conferința cu participare internațională „Fake News – Anatomy of Social Mystification” organizată de către Asociația Română de Relații Publice (ARRP), în parteneriat cu BCU ”Carol I” și cu International Communications Consultancy Organisation (ICCO).

    Conferința își propune să ofere soluții pentru limitarea fenomenului știrilor false care afectează din ce în ce mai mult societatea noastră. De la publicul larg, la antreprenori sau lideri de companii, de la media tradițională la instituții publice, cu toții suntem afectați, într-o măsură mai mare sau mai mică, de știrile false. Pericolul este erodarea încrederii cetățenilor și schimbarea percepțiilor și a comportamentului.

    Cine ajută la creșterea acestui fenomen, cine îl finanțează și cine profită? Prin invitații pe care vi-i propunem, ne dorim ca dezbaterea noastră sa ajute la înțelegerea fenomenului în profunzime și la limitarea propagării acestor informații. Vom analiza împreună studii de caz, dar și măsuri concrete pentru limitarea fenomenului, luate de companii și chiar de guverne ale unor țări din Europa.

    Vă propunem această dezbatere la câteva săptămâni de la încheierea consultării publice inițiate de Comisia Europeană, context în care vom analiza concluziile și soluțiile propuse de Comisie.