Premiul Cartea de Poezie a anului 2018 a fost înmânat de Mireille Rădoi, director general BCU ”Carol I„

 

    Marți, 15 ianuarie 2019, ora 16:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, a avut loc GALA TINERILOR SCRIITORI/CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2018.

    Gala a fost deschisă în ritm de Jazz&Blues cu unul dintre cei mai rafinați tineri pianiști români, Albert Tajti, un pianist propus pentru această Gală de Cătălina Oana Beța, o voce specială și plină de autenticitate pe care o vom putea asculta și admira în această a noua ediție a Galei Tinerilor Scriitori. Acest eveniment care celebrează Ziua Culturii Naţionale.

    ”Doamna Mireille Rădoi, o spun în cunoştinţă de cauză, este unul dintre cei mai buni şi inspiraţi manageri culturali din România, dacă e să amintesc aici, la o repede ochire, doar Festivalul Strada de C’Arte.”, a spus Dan Mircea Cipariu.

    Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” a înmânat „Premiul Tânărului Poet al anului 2018, autoarei Mina Decu pentru cartea ”Desprindere„.

    Mireille Rădoi: ”Mă bucur că sunt în postura de a oferi „Premiul Tânărului Poet al anului 2018” autoarei Mina Decu pentru cartea ”Desprindere„. Este a șasea ediție a acestei Gale care se desfășoară în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, un spațiu a cărui diferențiere a fost încă de la înființarea sa, excelența. Dați-mi voie să vă citesc din actul fondator care spune că acest așezământ a fost înființat spre binele tinerimii universitare, al cărui scop va fi de a procura studenților un loc de întrunire înzestrat cu o bibliotecă întotdeauna deschisă unde vor putea satisface iubirea lor de studiu. Iată că, Biblioteca Centrală Universitară  Carol I nu satisface numai iubirea de studiu, ci și iubirea de carte, de poezie. Îi așteptăm pe tinerii scriitori, la ediția a VIII-a a Străzii de CArte pe care o vom organiza în septembrie.”

Sursa: agentiadecarte.ro

    Organizatorii Galei sunt: Primăria Municipiului București prin Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Clubul UNESCO-Adolescenții, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti şi  Asociaţia EURO CULTURART. Coproducător: Radio România Cultural. Partener media: AgenţiadeCarte.ro.