ARMATA ȘI BISERICA ȘI-AU DEMONSTRAT SUSȚINEREA PENTRU EDUCAȚIA ȘI SPIRITUALITATEA ROMÂNEASCĂ

Concert extraordinar la

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” 

    
    Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, înscrisă deja acum un deceniu în Noaptea Europeană a Muzeelor, s-a transformat, sâmbătă 12 iunie 2021, în epicentrul evenimentelor organizate pe Calea Victoriei.

    În ciuda vremii capricioase și a restricțiilor actuale de care am fost nevoiți să ținem cont, peste 3000 de persoane au participat la evenimentele noastre. Seara a fost deschisă de Cantus Mundi care a susținut un concert coral în limba franceză. Ulterior, punctul forte al serii a fost generat de alăturarea a două instituții fundamentale ale țării noastre: armata, reprezentată prin Fanfara – Muzica Reprezentativă a MApN și biserica, reprezentată de Grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale. Timp de o oră și jumătate a răsunat muzica patriotică, bizantină sau folclorică, acompaniată și completată sinergic cu acordurile interpretate de fanfara militară. - a declarat Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

    Conceptul propus în acest an la BCU „Carol I” a fost legat de (re)amintirea și (re)cunoașterea valențelor francofone ale capitalei noastre, puse în valoare prin Expoziția Bucureștiul Interbelic: La Vie Parisienne. Reviste, corespondență și cărți rare au readus în fața celor care ne-au trecut pragul nostalgia Bucureștiului din secolul trecut. Atmosfera a fost întregită de recitalul de muzică clasică oferit de Fundația Culturală „Remember Enescu”. Astfel,  cei 1800 de vizitatori care au ales să facă tururi ghidate ale clădirii s-au simțit cu adevărat în Micul Paris. Succesul răsunător al acestui eveniment reiese și din impresiile oaspeților.
  • Impresionant! Într-o lume atât de informatizată, întâlnirea cu oamenii care slujesc cartea ne-a făcut o reală plăcere! Vă dorim multă sănătate și sperăm să ne revedem sănătoși.
  • The presentation was very good and full of information, specially the history of the library. And it is impressive how they reconstructed this after the revolution.
  • Intrarea fastuoasă, a lăsat loc de multă imaginație, biblioteca m-a impresionat cel mai mult prin vechimea și importanța acesteia, încât m-a convins să îmi fac și abonament. Ghidul m-a făcut să îmi imaginez această bibliotecă încă de la construirea acesteia, îndrăgostindu-mă de acest loc.
  • Mulțumim pentru această călătorie minunată în istorie și în prezent. A fost foarte interesant și vom reveni.
  • Timpul stă pe loc. 30 de minute în care ne-am transpus în secolul trecut fără să simțim lipsa agitației și rutinei zilnice. Chapeau