Ziua Culturii Naționale celebrată în Aula BCU ”Carol I”

GALA TINERILOR SCRIITORI / CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2017

 

    Luni, 15 ianuarie 2018, începând cu ora 16:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”,  se va desfășura cea de a opta ediție a  Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2017.

    Acest eveniment  celebrează Ziua Culturii Naţionale, conform unei legi votată de Parlamentul României şi aprobată de Preşedintele României.

    Organizatorii Galei sunt: Primăria Municipiului București prin Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Clubul UNESCO-Adolescenții, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi  Asociaţia EURO CULTURART.

Coproducător: Radio România Cultural.

Partener media: AgenţiadeCarte.ro și Observator cultural.

 

    ”Găzduim cu încântare pentru a cincea oară acest minunat eveniment – altfel spus, doar trei ediţii ale Galei nu au avut loc aici, în AULA Bibliotecii Centrale Universitare CAROL I. De ce în instituţia noastră? Pentru că ne asumăm nu doar un rol de păstrător al cărţilor, mai noi sau mai vechi, tezaurizând ediţii rare și valoroase, ci și acela de aprig promotor al tinerelor generaţii de intelectuali, încurajând excelența în cultură.” - a declarat doamna director general Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrala Universitare ”Carol I”. Domnia sa va înmâna în cadrul ceremoniei din această seară PREMIUL CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2017 domnului Dan Coman pentru cartea ”Insectarul Coman”, Editura Charmides.