Vino la SMARTBRARY

 

                                           

Sâmbătă 20 mai, începând cu ora 7 P.M., Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” vă invită pentru al 7-lea an consecutiv, timp de 7 ore, la un program de socializare, interactiv, cultural și artistic, în Noaptea Europeană a Muzeelor.

 

         Conceptul de SMARTBRARY definește Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” prin îmbinarea perfectă a istoriei cu tehnologia de ultimă generație, prezentă pentru prima oară în Europa Centrală și de Est: OLED dual view Signage și Ultra HD Stretch pe care rulează știri despre evenimente, mesaje inspiraționale, noutăți pentru utilizatorii BCU, așa încât să se justifice eticheta de bibliotecă a viitorului. Toate acestea vor fi puse în valoare de un show de lumini creat de 360 Revolution - nume de referință în domeniul dezvoltării, organizării și implementării evenimentelor cu soluții inovatoare.

         Publicul interesat să ne descopere va beneficia de acces gratuit în tururile ghidate prin cele trei clădiri grandioase ale bibliotecii.

         Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” va găzdui, începând cu ora 20:00, ediţia a IX-a a programului de educaţie culturală „Maratonul de Poezie şi Jazz”, difuzat în direct de Radio România Cultural. Vor recita 20 de poeţi din generaţii şi geografii literare diferite, fiecare cu câte cu o lectură publică, având ca invitați speciali pe Teodora Enache și George Mihăiță. La conducerea muzicală a acestei ediţii va fi Mike Godoroja & Blue Spirit. Amfitrioni: Dan Mircea Cipariu şi Ioan Cristescu.

         Panteonul românesc în viziunea lui Paul Hitter este expoziția cu care galeria de artă contemporană Galateca își așteaptă vizitatorii. Artistul va fi prezent până la ora 24 și va realiza un performance live în Cubul Negru.

         Pentru al 7-lea an, timp de 7 ore, începând cu ora 7 seara vom demonstra că o bibliotecă a anului 2017 este mai mult decât un templu al cărții. Este un act de curaj, un mesaj de prietenie, un «muzeu» al luminii și tehnologiei, o cheie a misterelor și o viziune inspirațională: liant spiritual între vremuri, generații și cele 7 arte.” - a declarat doamna Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”.