Hai la Luminotecă -  peste 1500 de vizitatori în

Noaptea Muzeelor!

 

Sâmbătă, 16 mai – Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a fost vizitată de 1518 persoane, fiind impresionaţi de oferta culturală complexă.

Pe lângă tururile ghidate, vizitatorii s-au bucurat de o suită  de momente inedite oferite de trupa de teatru OKaua, de elevi şi studenţi ai Colegiul Naţional George Enescu şi Universitatea Naţională de Muzică.

În jurul orei 20:00, Retromobil Club România ni s-a alăturat cu o expoziţie de maşini de epocă.

De mare succes s-a bucurat expoziţia de arhitectură a machetelor puse la dispoziţie de birourile Tecon, Igloo şi Syaa, completată de expoziţia de carte din domeniu.

La finalul fiecărui tur, oaspeţii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”  au primit în dar câte un citat inspiraţional legat de bucuria lecturii şi le-au mai fost oferite xerocopii ale ziarelor vremii, din data de 16 mai, din colecţiile vechi de periodice.

Redăm câteva din suntele de impresii ale participanţilor:

„Vă mulţumim pentru oportunitatea vizitei! O clădire cu mare încărcătură istorică, excepţional revocată şi cu o bază de date foarte moderne puse la dispoziţia publicului. Mult succes în continuare! Vom reveni cu drag în bibliotecă!” – Georgiana Constantin şi Ştefan Gabriel Adrian

 „De-abia aştept să împlinesc 18 ani!!!! Totul este uimitor, nu mai vreau să plec! Vreau ca aici să fie ”acasă”! I love this place!” – Dimitriu Emilia, 11 ani

„O bijuterie arhitectonică, restaurată pentru noi şi copiii noştri. Documentarea, cunoaşterea, studiul într-o asemenea instituţie reprezintă pentru mine un DAR minunat.” – Dorina Florescu, „Romanian Journal of Internal Medicine”


  • Compania de teatru OKaua


  • Compania de teatru OKaua(video)  • Trupa de teatru Joy
  • Retromobil Club România  • Tururi ghidate
  • Expoziţie  de arhitectură, constând în machete puse la dispoziţie de birourile Tecon, Igloo şi Syaa.

  • Accente de muzică clasică susţinute de soprana Angelica Popescu,Opera Naţională Bucureşti şi soprana Alice Lopez, Opera Naţională Cluj


  • Opiniile vizitatorilor