Premiul Cartea de Poezie a anului 2017 a fost oferit de
Mireille Rădoi, director general BCU „Carol I”

    Luni, 15 ianuarie 2018, ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din Bucureşti, a avut loc GALA TINERILOR SCRIITORI / CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2017. Juriul Galei a fost format din trei tineri critici literari (laureaţi ai edițiilor 2012, 2014 şi 2015): Bianca Burţa-Cernat, Andreea Răsuceanu şi Cosmin Borza. Laureații acestei ediții sunt Cosmina Moroșan, Tudor Ganea, Adriana Stan, Vlad Drăgoi și Dan Coman.

    Gala s-a desfăşurat în cadrul unui eveniment multiart, avându-i ca invitați speciali pe Maria Răducanu şi Sorin Terinte (pian).

    Dan Mircea Cipariu, amfitrionul acestui eveniment a adresat un cuvânt de mulţumire doamnei Mireille Rădoi, directorul BCU, ”În 2012, din această Aulă, transmiteam în direct la Radio România Cultural şi decernam, atunci, premiul Cartea de poezie a anului 2011 poetului Ioan Es Pop”.

    PREMIUL CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2017 a fost oferit de doamna Mireille Rădoi, directorul BCU ”Carol I”.

    ”Doamna Mireille Rădoi, o spun în cunoştinţă de cauză, este unul dintre cei mai buni şi inspiraţi manageri culturali din România, dacă e să amintesc aici, la o repede ochire, doar Festivalul Strada de C’Arte.”- Dan Mircea Cipariu

    Mireille Rădoi: ”Mă bucur să găzduim, în această altă țară numită Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, pentru a cincea oară Gala Tinerilor Scriitori. Instituția noastră și-a asumat nu doar rolul de a tezauriza memoria socială a cărților, a edițiilor valoroase, ci este în egală măsură un aprig promotor al noilor generații de intelectuali, încurajând în permanență expresia excelenței în cultură. Mă bucur să ofer diploma prin care se celebrează câștigătorul Premiului Cartea de Poezie a anului 2017. Cu acest trofeu Dan Coman poate fi privit ca un autor ajuns la maturitate. Deși a rătăcit cărările poeziei pentru o vreme, s-a întors la ceea ce consideră că e fundamental pentru el însuși, la poezie. Cu Insectarul Coman a reușit să prindă în bolduri cele mai problematizante secvențe ale vieții unui om matur.”

    Dan Coman:”Mulțumesc foarte mult. Eu cred în literatură cu L mare și merg pe drumul meu până la capăt.  Eu cred că 2017 a fost unul dintre anii cei mai buni pentru poezia de la noi.”


sursa: agentiadecarte.ro 
Imagini eveniment: