Acasă‎ > ‎

BCU “Carol I” prelungeşte colecta  până joi, 16 februarie 2012
Angajaţii, cititorii și prietenii Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti au organizat luni, 13 februarie 2012, și marți, 14 februarie 2012, între orele 09.00 și 21.00, o colectă de haine și alimente neperisabile cu titlul ”Scrie o pagină de omenie”. Colecta a fost prelungită până joi, 16 februarie 2012, ora 21.00 Donatorii au trimis pe lângă alimente și obiecte de îmbrăcăminte o scurtă scrisoare de susținere morală și sufletească. ”Ne-am gândit că oamenii de carte, cei care lucrăm în cadrul Bibliotecii și cei care vin să citească și să studieze, pot oferi un exemplu de solidaritate prin această colectă și prin scrisoarea de încurajare pentru cei aflați acum într-o cumpănă grea a vieții. Vom merge în Vrancea, cu un convoi, miercuri, 15 februarie 2012”, a declarat doamna Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, inițiatoarea colectei. AgențiadeCarte.ro, 360 Revolution, Tecon, Institutul pentru Management și Dezvoltare Durabilă și Tiger Security sprijină acest proiect umanitar.
Miercuri, 15 februarie 2012, dis de dimineaţă, va pleca o coloana de voluntari către nordul judeţului Buzau, cu dorinţa de a dezăpezi un areal în care nu s-a ajuns încă. Din această misiune vor face parte mai multe maşini, iar autoutilitara Bibliotecii Centrale Universitare, obişnuită cu volumele de carte, va purta cele care s-au strâns în primele două zile de colectă!
Directorul economic al bibliotecii, Mircea Cătălin, va merge personal în nordul judeţului Buzău .

„Am hotărât să trimitem alimentele şi hainele pe care le-am strâns către cei ce care vor fi scoşi din nămeţi şi vor avea nevoie imediată de ele...Am însoţit cele peste 500 de conserve, cei 70 de litri de ulei, 60 kg orez, 40 kg zahăr, 50 de pungi de cafea, 100 de pâini, 100 de kg de mălai şi făină, 70 de pachete de paste făinoase, precum şi apă, lapte, chibrituri, dulciuri  şi câţiva saci de haine şi pături, cu câte o Scrisoare de trecut această cumpănă a vieţii! Miercuri, 15 şi joi, 16 februarie 2012, vom continua să colectăm la Biblioteca Centrală Universitară Carol I cele trebuincioase pentru oamenii aflaţi în această grea încercare, iar vineri sperăm să mai putem ajuta măcar câteva zeci de familii”, a declarat Mireille Radoi
Toți cei care doresc să facă donații în alimente neperisabile și îmbrăcăminte sunt așteptați la intrarea BCU ”Carol I” din strada Boteanu nr.1, sector 1, București, telefon +40-21-312 01 08.

Comments