BCU „Carol I” a fost vizitată de către Victoria González, ambasador al Republicii Columbia în România 

 

Bucureşti, 14 noiembrie 2013.

 

 

Excelenţa Sa Doamna Victoria González, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Columbia în România, a vizitat Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi şi-a manifestat cu mult entuziasm interesul atât pentru colecţiile şi istoricul bibliotecii cât şi pentru evenimentele culturale organizate de această instituţie de prestigiu împreună cu Institutul Cervantes din Bucureşti.

 

Gazdele bibliotecii i-au prezentat distinsei invitate întreaga bibliotecă în cadrul unui tur ghidat.

În Salonul „Carol I” s-a organizat o expoziţie tematică de carte rară pregătită de Doru Bădără, şef birou Bibliofilie Manuscrise cu ocazia vizitei doamnei Victoria González, care s-a arătat extrem de interesată şi încântată de cărţile vechi, mari valori bibliofile ale culturii sale.

 

Excelenţa Sa a fost condusă în sălile de lectură din Corpul Boema şi Corpul Fundaţie, în Aulă, în spaţiile expoziţionale şi în Corpul Dacia.

 

În încheiere, doamna Victoria González a semnat în Cartea de Onoare, apreciind biblioteca drept o instituţie magnifică şi exprimându-şi mulţumirea pentru onoarea de a o vizita în cadrul unui tur fascinant. Excelenţa Sa a ţinut să remarce în mod deosebit arhitectura, creativitatea şi energia pozitivă a acestei instituţii, mărturisind că domnia sa este un susţinător al bibliotecilor.

 
Imagini din timpul evenimentului