ALMA - next generation library services platform. Biblioteca Academiei Române.

       În data de 23 mai 2017 a avut loc la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti prezentarea sistemului integrat de bibliotecă Alma, sistem dezvoltat de Ex Libris Ltd. – Israel şi a soluţiei Primo discovery service.
       În deschidere Anna Taraşova, Key Account Manager, a făcut o scurtă prezentare a implementării produselor Ex Libris în lume, precizând  câteva aspecte esenţiale: 825 implementări Alma (33 consorţii), prezenţa în 25 de ţări, 23.000 de bibliotecari ce folosesc Alma zilnic.
       Invitatul special a fost Stephen Harding, Library System Developer de la  Universitatea din Newcastle, universitate cu 24.000 de studenţi, 6.000 de angajaţi, cu campusuri în Londra, Newcastle, Singapore&Malaiezia, 4 biblioteci în „main campus“ şi 3.200 locuri de studiu.
       A fost împărtăşită experienţa implementării sistemului de nouă generaţie Alma, implementare ce a durat din februarie 2014 până în septembrie 2015. S-a precizat că există o variantă de trial în care pot fi testate opţiunile şi facilităţile soluţiei Alma, fără a fi însă gratuită.
       O prezentare consistentă a modulelor şi funcţionalităţilor sistemului ALMA a fost realizată de Bettina Schmid, Solution Expert la Ex Libris. 
       La această sesiune au fost invitaţi reprezentanţi ale celor mai mari biblioteci din ţară precum Biblioteca Naţională, Bibliotecile Centrale Universitare din Cluj, Iaşi şi Timişoara, biblioteci judeţene, Biblioteca IFIN, Biblioteca Politehnicii din Bucureşti etc. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a fost reprezentată de Veronica Rada, Ionuţ Moruş, serviciul Informatizare şi Alina Frantiuc, serviciul Cercetare.Metodologie.