Împrumut bibliotecar internaţional

 

Utilizatorii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pot solicita documente (publicaţii monografice sau articole din publicaţii seriale) care nu se află în colecţiile bibliotecii noastre dar sunt deţinute de alte biblioteci universitare din străinătate prin cererea adresată conducerii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

               Dintre utilizatorii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pot beneficia de împrumut interbibliotecar naţional: studenţii, cadrele didactice, cercetătorii şi doctoranzii din învăţământul superior de stat din Bucureşti.

Publicaţiile împrumutate de la bibliotecile din străinătate se consultă în sălile de lectură ale Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, după achitarea taxelor de împrumut.

 

               Utilizatorii altor biblioteci din străinătate pot să împrumute publicaţii care se găsesc în colecţiile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” prin adresarea solicitării celei mai apropiate biblioteci (naţională, locală, universitară). Biblioteca, pentru beneficiarii dreptului de împrumut interbibliotecar, va face toate demersurile pentru a primi publicaţia solicitată de la B.C.U. „Carol I”.

               Se pot trimite prin poştă către biblioteci din străinătate publicaţii monografice. Articolele din publicaţiile periodice pot fi trimise prin poştă sub formă de fotocopie sau prin e-mail în cazul în care articolele sunt scanate. Scanarea se face doar pentru un număr mic de pagini.

Publicaţiile împrumutate bibliotecilor din străinătate se consultă de către utilizatorii lor numai în sălile de lectură.

              Se percep taxe de împrumut, poştale, de transport şi corespondenţă.
 

Program:

Luni - Joi: 10-14

Vineri: 10-13

Sâmbătă - Duminică: închis

                                                                                                        
                                                                                                                      Date de contact:

codoc@bcub.ro

Ştefania Mazilu,

Telefon 021 313.25.57

Fax 021 312.01.08