Împrumut interbibliotecar naţional
 
         Utilizatorii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pot solicita documente (publicaţii monografice sau articole din publicaţii seriale) care nu se află în colecţiile bibliotecii noastre dar sunt deţinute de alte biblioteci universitare din ţară prin cererea adresată conducerii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.
          Dintre utilizatorii Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, pot beneficia de împrumut interbibliotecar naţional: studenţii, cadrele didactice, cercetătorii şi doctoranzii din învăţământul superior din Bucureşti.
          Publicaţiile împrumutate de la bibliotecile din ţară se consultă în sălile de lectură ale Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, după achitarea taxelor de împrumut.

 

         Utilizatorii altor biblioteci din ţară pot să împrumute publicaţii care se găsesc în colecţiile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” prin adresarea solicitării bibliotecii universitare de care aparţin sau bibliotecii judeţene. Biblioteca, pentru beneficiarii dreptului de împrumut interbibliotecar, va face toate demersurile pentru a primi publicaţia solicitată de la B.C.U. „Carol I”.

        Se pot trimite prin poştă către biblioteci din ţară publicaţii monografice. Articolele din publicaţiile periodice pot fi trimise prin poştă sub formă de fotocopie sau prin e-mail în cazul în care articolele sunt scanate. Scanarea se face doar pentru un număr mic de pagini.
        Publicaţiile împrumutate bibliotecilor din ţară se consultă de către utilizatorii lor numai în sălile de lectură.
        Se percep taxe de împrumut, poştale, de transport şi corespondenţă.
 

Program:

Luni - Joi: 10-14

Vineri: 10-13

Sâmbătă - Duminică: închis

 

Date de contact:

codoc@bcub.ro

Rodica Mitoiu, rodica.mitoiu@bcub.ro

Telefon 021 313.25.57

                                                                                                                     Fax 021 312.01.08  

Centrul de Împrumut al Secţiei Pedagogice „I.C. Petrescu” asigură împrumutul interbibliotecar naţional de publicaţii destinat utilizatorilor bibliotecilor şi centrelor de informare şi documentare din învăţământul preuniversitar din Bucureşti şi din ţară. Publicaţiile împrumutate bibliotecilor din ţară se consultă de către utilizatorii acestora numai în sălile de lectură. 

Centrul de Împrumut

(Corp Boema – parter, intrarea prin Str. Rosetti nr. 2-6) 

Program:

Luni - Vineri: 10.00 - 18.00

Sâmbătă - Duminică: închis 

 

Date de contact:

E-mail: sectia.pedagogica@bcub.ro

Telefon: 021 3131605 / interior 286

Fax: 021 3120108