ÎNTRUNIREA COMISIEI NAŢIONALE A BIBLIOTECILOR DIN ROMÂNIA

 

În data de 26 septembrie 2018, la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a avut loc prima întâlnire a Comisiei Naţionale a Bibliotecilor, cel mai înalt for profesional al bibliotecilor din România, aflat în coordonarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Ministerului Educaţiei Naţionale.

Ordinea de zi a inclus probleme legate de cadrul legislativ şi regulamentul de funcţionare, precum şi aspecte administrative, privind componenţa conducerii şi structura subcomisiilor.

În urma alegerilor, preşedinte al Comisiei Naţionale a Bibliotecilor a fost desemnat Lucian Dindirică, director al Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman" Craiova, iar secretar general a fost aleasă în unanimitate conf. univ. dr. Mireille Carmen Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I" se va alătura iniţiativelor şi programelor propuse de această autoritate ştiinţifică naţională cu rol de coordonare şi supervizare a activitatăţilor derulate de sistemul naţional de biblioteci din România.