Noutăţi şi evenimente‎ > ‎Ştiri‎ > ‎

Vizita doamnei Mireille Rădoi, Director general al B.C.U. „Carol I” la Biblioteca Municipală din Praga

Miercuri, 20 iulie

Conf. univ. dr. Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, la invitaţia domnului Tomas Rehàk, director general al Bibliotecii Municipale din Praga, a avut o întrevedere pentru a explora posibilităţile de colaborare între cele două instituţii, mai ales în privinţa programelor europene pe care le putem accesa în parteneriat.

Ca o coincidenţă a istoriei ce ne leagă şi Biblioteca Municipală din Praga a fost întemeiată în anul 1891 la fel ca şi Fundaţiunea „Carol I”, actuala Bibliotecă Centrală Universitară „Carol I”. Dacă la Revoluţia din 1989, B.C.U. a trecut prin foc, Biblioteca Municipală din Praga, în 2002, a trecut prin apă. Inundaţiile masive din Praga au afectat întreaga arhivă a bibliotecii.

Spiritul organizatoric şi managerial al directorului bibliotecii, Tomas Rehàk, de profesie matematician, a dus la repunerea în circuit a acestei instituţii de interes public după inundaţiile din 2002, fiind primii care au folosit noua metodă de uscare carte pe baza principiului de ambalare în vid.

Acelaşi spirit inovator l-a determinat pe director să transforme biblioteca într-un adevărat centru de divertisment şi confort cultural - educaţional.

De asemenea începând cu anul 1998 gazduieşte o lucrare inedită de artă, a artistului Matej Kren, numită „IDIOM”. Această operă de artă este construită din 8000 de cărţi având o înălţime de 520 cm şi un diametru de 200 cm.

Biblioteca Municipală din Praga

Acces cititori

                                                                                               Catalog electronic
 

„IDIOM”, artist Matej Kren